Een website met een mooie lay-out en foutloze teksten is niet voldoende om hoog te scoren in Google. In dit geval komen SEO en linkbuilding om de hoek kijken, zodat jij online goed vindbaar bent. Je website optimaliseren door middel van SEO en linkbuilding is een effectieve strategie, maar zeer tijdrovend en heeft een geheel eigen gebruiksaanwijzing. Daarom maken bedrijven vaak de keuze om dit uit te besteden. En vanuit deze afstand ontstaan er juist een aantal misvattingen over de toepassing van SEO.
Dat linkbuilding niet draait om kwantiteit, maar om kwaliteit wordt vaak vergeten. Zo ook bij bedrijf X. Het bedrijf heeft een groot aantal links op haar website, maar de ranking in Google bleef maar tegenvallen. Sterker nog, deze inspanningen leverden na maanden nog niets op.
Zomaar eenmalig een groot aantal links verzamelen en op je website plaatsen zet inderdaad geen zoden aan de dijk. Sterker nog: Google straft deze vorm van linkbuilding uiteindelijk af en laat alle koppelingen links liggen. Ook een directe linkruil tussen jou en een ander bedrijf levert je niets op, omdat de connectie wordt gezien.
Maar, Google is in dit verhaal niet de vijand. Een hogere positie in de zoekmachine is wel degelijk mogelijk door linkbuilding. Wat is dan wel de juiste aanpak? Met geduld, goede communicatie en samenwerken kom je een heel eind. Benader evenwichtige bedrijven met relevante links (dezelfde branche en/of diensten) en voorkom directe linkruil. Gebruik in plaats daarvan het A-B-C-principe, zonder directe linkruil. Controleer regelmatig of deze koppelingen werken.
Een goede en pakkende tekst draagt jouw website. Daarom kopieer je het liefst deze content met een minimale aanpassing hier en daar voor een volgende site. Echter is het beter om je vingers opnieuw over het toetsenbord te laten gaan. Google ziet gekopieerde teksten namelijk als gelijke content, waardoor de websites met elkaar concurreren. Zorg daarom dat je teksten altijd uniek zijn. Neem de tijd, herschrijf en publiceer. De Nederlandse taal kent genoeg woorden om van elke website een feestje te maken.
Let bij webteksten altijd op de volgende punten:
Is taal zeg maar niet helemaal jouw ding? Schakel dan de hulp in van een goede tekstschrijver.
Maak je gebruik van SEO dan heb je ook gelijk het gedeelte voor Google AdWords geregeld, toch? Helaas, deze twee strategieën zijn geen siamese tweeling. SEO richt zich op de vindbaarheid van de website, Google AdWords is de manier om hoog te scoren in de zoekmachines met advertenties. Wat betreft het kostenplaatje zit er ook een verschil tussen deze twee tactieken: gevonden worden dankzij SEO kost je verder niets (naast de kosten voor een eventuele uitbesteding om dit te bewerkstelligen), bij Google AdWords betaal je een bedrag per klik.
Bovenstaande is slechts een greep uit de bestaande misvattingen op het gebied van SEO. Bij Online Marketing Assistent zijn onze experts op de hoogte van alles op het gebied van deze strategie, zodat de optimalisatie van jouw website probleemloos verloopt. Wil je graag meer informatie over onze aanpak? Neem dan contact op met onze online marketeers.